Inici / Quant a

Aquesta galeria fotogràfica es basa amb el programari Piwigo.

Piwigo és una aplicació web de gestió d'àlbums de fotos. Està escrita en llenguatge PHP i accedeix a bases de dades MySQL.

Originàriament fou escrita pel seu creador, Pierrick Le Gall, com a projecte personal durant la tardor de 2001 amb el nom de PhpWebGallery. A la primavera de l'any 2002, es va publicar sota la llicència GPL, i va nàixer tota una comunitat en torn al projecte i, d'avui ençà, sumen ja més de 10 anys.

El 15 de febrer de 2009 el nom del projecte original PhpWebGallery, va evolucionar al nom actual de Piwigo. Es va optar per un nom més curt, d'una paraula, sense referències a llenguatges de programació i, a més, conservant l'acrònim PWG del seu nom original. També es va renovar intensament el lloc web amb l'objectiu d'oferir un espai més agradable, còmode, i amb un gran nombre d'eines a disposició de la comunitat per establir una base evolutiva sòlida i permanent.

Actualment, el projecte està impulsat per una comunitat plenament activa d'usuaris i desenvolupadors que prospera constantment. A dia d'avui (2012), consta d'un equip format per 20 membres i 50 traductors i llocs web disponibles en 10 idiomes. Disposa d'un gran nombre d'extensions que n'estenen àmpliament les seves funcionalitats. Permeten incorporar nous complements, temes, eines, idiomes i modificacions que fan que sigui fàcilment personalitzable. I el millor de tot és que Piwigo és un programari madur, estable, lliure i totalment gratuït.

Visiteu el web de Piwigo

Animi's a col·laborar amb el projecte Piwigo